menu

Search
Close this search box.

Home

Engelen spreken de Grondsteenspreuk – Overdenkingen

 

Bij de oprichting van de Antroposofische Vereniging als wereldwijde organisatie werd in een bijzondere meditatie de inhoud van de antroposofie krachtig samengebald. Die woorden vormen de ‘grondsteen’ van die vereniging, als fundering en als vruchtbare toekomstimpuls.

Het bijzondere hieraan is dat drie hiërarchieën van drie groepen engelen zich tot de horende of lezende mens richten. In dit boek zijn zestig korte teksten van Rudolf Steiner samengebracht om de taal en het spreken uit die engelensferen te verhelderen.

De kosmische ordening van de engelen wordt zichtbaar als de grondstructuur van de antroposofie, maar in hun spreken klinkt ook hun kleurrijke, sprankelende, steeds weer vernieuwende scheppende interactie met mens en aarde.

Verkrijgbaar in de gespecialiseerde boekhandel en in onze webwinkel.

Met goede vertalingen en verzorgde uitgaven maakt SteinerVertalingen het werk van Rudolf Steiner beschikbaar en toegankelijk.

Begeleidende teksten van mensen die op een persoonlijke, zelfbewuste manier antroposofie in hun leven en werk integreren, creëren nieuwe toegangspoorten tot zijn werk.

De ruim zeventig titels beslaan een terrein dat loopt van algemene filosofische beschouwingen en religie tot vraagstukken van opvoeding en vorming, kunst en cultuur, geneeskunde en voeding.

Nieuwsberichten

Boekpresentatie Engelen spreken de Grondsteenspreuk

Presentatie op 3 december in Den Haag van het door Michiel ter Horst samengestelde en ingeleide boek. Désanne van Brederode en Rik ten Cate leveren een bijdrage aan deze presentatie. Het boek laat zien hoe Rudolf Steiner de rol van de engelen in ons leven karakteriseert. Het wordt uitgegeven nu de wereldwijde Antroposofische Vereniging haar eeuwfeest viert.

Lees verder »
Mysteriën

Speciale uitgave: Esoterische Cyclus

Een speciale uitgave vormt het boek Esoterische Cyclus dat in februari 2023 is verschenen. Bijzonder is niet alleen de omvang, bijna achthonderd pagina’s, maar ook het feit dat dit boek als uitgave van de Antroposofische Vereniging in Nederland tot stand is gekomen in coöperatie met de Stichting Rudolf Steiner Vertalingen.

Lees verder »
Achtergronden

Motief belicht… Theosofie

De Antroposofische Vereniging in Nederland heeft november 2022 Motief belicht… Theosofie uitgegeven; een boekje dat zowel bedoeld is als introductie voor nieuwe lezers, als ook verdieping wil bieden voor wie al bekend is met dit basiswerk.

Lees verder »
Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 33 – najaar 2022

Nieuwsbrief 33 van najaar 2022 is hier in te zien. Deze jaarlijkse uitgave met actuele uitgaven en ontwikkelingen is dit keer onder meer gewijd aan de nieuwe uitgave Wetenschap en wereldbeeld. Het spirituele perspectief. Verder is er ook een interview opgenomen met de nieuwe voorzitter Ignaz Anderson.

Lees verder »
Nieuwsberichten

Boekpresentatie Wetenschap en wereldbeeld

De nieuwe uitgave in 2022 van Rudolf Steiner in de reeks Werken en voordrachten is ‘Wetenschap en wereldbeeld. Het spirituele perspectief’. Samensteller en inleider van dit boek is dr. Jesse Mulder. De boekpresentatie vindt op zondag 30 oktober 2022 plaats in het Elisabeth Vreedehuis in Den Haag. Behalve samensteller Jesse Mulder zullen ook prof.dr. Olaf Dekkers en prof.ing. Klaas van Egmond ingaan op dit onderwerp.

Lees verder »