Stichting Rudolf Steiner Vertalingen

Zondagmiddag  3 november

boekpresentatie met talkshow en lezing

 

13.30 - 17.00 uur

Stichtse Vrije School, Socrateslaan 24, Zeist

 

Gratis entree voor begunstigers en hun partners.

Alle overigen betalen 5 euro.

 

Met een talkshow o.l.v. Rinus van Warven, een lezing van Myriam Driesens en natuurlijk de presentatie van het boek.

 

 

Het programma van die middag bevat naast de presentatie van het boek een lezing van Myriam Driesens en een talkshow waarin journalist Rinus van Warven drie mensen uit bestuur, redactie en vormgeving aan de tand voelt over de ‘derde fase’ in het bestaan van de Rudolf Steiner Vertalingen. Verder is er tijd voor ontmoetingen, uitwisselingen, napraten en uiteraard boeken uitdelen.

 

Hierbij nodigen we u graag uit voor deze boekpresentatie.

De inhoud van ons nieuwe boek bestaat uit voordrachten die Rudolf Steiner heeft gehouden rond het verborgen gebied van het leven tussen dood en nieuwe geboorte. Uniek aan deze voordrachten is de nadruk op de laatste fase: de uiteindelijke afdaling van de ziel, het moment van conceptie en de bijzondere aspecten van de embryonale ontwikkeling. En dan, als het kind eenmaal geboren is, laat het met zijn grandioze ontwikkelingsstappen zien waar het vandaan komt. Hoe deze ‘bode van de geestelijke wereld’ te ontvangen en te begeleiden vormt het slotstuk van Steiners beschouwingen.

 

Na een lange voorbereiding ligt het nieuw vormgegeven boek in onze serie Werken & Voordrachten klaar om gelezen te worden. Bestuur en redactie en alle mensen die vanuit hun eigen deskundigheid eraan meegewerkt hebben, zijn blij en trots met het resultaat. Het was ook een hele weg naar de nieuwe vormgeving waarin we gezocht hebben naar meer ruimte en overzicht in de tekst, ook met citaten en spreuken voor moeder en kind. Iedere voordracht heeft een inleiding gekregen als eigentijdse toegang tot de inhoud. Myriam Driesens biedt een weids overzicht in haar nawoord, en Jesse Mulder schreef het voorwoord waarin het thema ‘ongeborenheid’ vragen oproep rondom kinderwens, geboortetechnieken en abortus.

We zijn natuurlijk heel benieuwd naar uw mening over deze nieuwe stap. Bij de boekpresentatie hopen we velen van u te ontmoeten en u persoonlijk uw exemplaar van Uit de sterren ter hand te kunnen stellen.