Floris Lambrechtsen

Penningmeester

Mijn leestip

Loading...

Floris Lambrechtsen is sinds 2015 als penningmeester met de Steiner Vertalingen verbonden.

Alhoewel geen antroposoof van huis uit, maakte hij op jonge leeftijd kennis met Steiner door deelname aan het propedeutisch jaar van de Vrije Hogeschool. In dat jaar werd de kiem gelegd voor de rode draad in zijn (werkende) leven: balans tussen het handelen van de mens en de draagkracht van onze Aarde.

Vanuit een zakelijke benadering heeft hij hieraan gewerkt als management consultant bij KPMG Sustainability en als oprichter van duurzame vermogensbeheerder en fondsmanager DoubleDividend.

In twintig jaar tijd was hij een van de voorlopers op het gebied van duurzaam beleggen geworden in Nederland en werkte hij voor grote pensioenfondsen, stichtingen en vermogende particulieren. Hij heeft zijn ervaringen in twee praktische boekjes over verantwoord beleggen gepubliceerd.

Inmiddels heeft hij het zakenleven ingeruild voor het onderwijs en staat hij – met bevoegdheid én veel plezier – voor de klas op een Dalton basisschool.

Daarnaast heeft hij verschillende bestuurlijke activiteiten bij DoubleDividend en de Iona Stichting, en is hij fervent zeiler in onder meer zijn zelf gerestaureerde houten Draak uit 1939.

Als bestuurder van Steiner Vertalingen heeft hij zich ingezet voor een meer zakelijke koers, gericht op een financieel gezonde organisatie. Iedere euro kun je maar een keer uitgeven, door de euro verstandig te investeren kun je het mooie laten groeien.