menu

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Podcast met Christof Wiechert

Podcast door Jan Jaap Hubeek met Christof Wiechert over de nieuwe Steineruitgave In het midden de mens. De bronnen van goed onderwijs, waarin Wiechert zich liefdevol-kritisch uitlaat over het vrijeschoolonderwijs.
Loading...

Steun ons

Berichtenservice

Christof Wiechert wordt in een podcast bevraagd over een nieuwe uitgave in de serie Werken en voordrachten van de Rudolf Steiner Vertalingen, waar hij de drijvende kracht achter is: In het midden de mens. De bronnen van goed onderwijs. Deze podcast kwam op 11 september online, duurt drie kwartier en kan op verschillende plekken worden beluisterd.

Zijn hele leven is Christof Wiechert nauw betrokken bij het vrijeschoolonderwijs, hij kent het van binnen en van buiten. Hij is enthousiast over deze vorm van onderwijs, maar dat neemt niet weg dat hij ook met kritische blik kijkt naar verschillende ontwikkelingen. Hij zou een koerswijziging in het vrijeschoolonderwijs willen inzetten, zo vertelt hij in deze podcast.

Het nieuwe boek verschijnt in oktober. Jan Jaap Hubeek en Francien Kleemans gingen alvast bij Christof Wiechert op bezoek om hem het hemd van zijn lijf te vragen: wat is zijn bedoeling met het boek In het midden de mens. De bronnen van goed onderwijs? Hoe kritisch is hij over het vrijeschoolonderwijs?

Jan Jaap Hubeek is niet alleen opleidingsmanager Educatie aan Hogeschool Leiden, maar ook maker van de serie Meesterwerk Podcast, waarin hij vragen stelt over innovatie, ontwikkeling en avontuur van het Nederlandse onderwijs. Binnen die serie zijn er ook gesprekken te beluisteren in het kader van het lectoraat Waarde(n) van vrijeschoolonderwijs aan Hogeschool Leiden.

De podcast met Christof Wiechert is te beluisteren op de website van Jan Jaap Hubeek via deze link.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify: klik hier.

En als derde mogelijkheid via Iphone Apple: klik dan hier.