menu

Is de mens niet meer dan een complex, zichzelf kopiërend biochemisch apparaat – en al het leven op aarde het product van blind toeval en heel veel tijd? De toekomstvisie van dit wereldbeeld toont uiteindelijk de zon opgebrand en de aarde vergaan, zodat alles eindigt in het grote niets.

Maar is dit onomstotelijke wetenschap? Volgens Rudolf Steiner is een spiritueel wereldbeeld mogelijk dat steunt op onderzoeksmethodes die een niet minder strenge scholing vereisen dan de gangbare natuurwetenschap. Dit methodisch onderzoek, dat Steiner antroposofie noemde, toont aan dat de ontwikkeling van de aarde en de mensheid een geestelijke oorsprong en een geestelijk doel heeft.

Studenten in Duitsland, Zwitserland en Nederland vroegen Rudolf Steiner begin twintigste eeuw zijn onorthodoxe visie op wetenschap nader toe te lichten. Ook hoogleraren mengden zich in de discussie. Dit boek brengt, naast een keuze uit deze academische voordrachten, enkele wetenschappelijke artikelen en indringende fragmenten uit lezingen.

In een uitvoerige inleiding gaat filosoof Jesse Mulder in op het thema wetenschap, spiritualiteit en antroposofie.

Dit nieuwe boek is alleen als papieren uitgave beschikbaar en zal pas na verloop van tijd als pdf verkrijgbaar zijn.

Uitvoering Wissen

uw winkelmand

Extra informatie

Jaartal

Druk

1

Gesamtausgabe

Samenstelling

Voor-/nawoord

Vertaling

Pagina's

218

Uitvoering

Vormgeving

ISBN

978 90 831793 22

Fragmenten en achtergrondartikelen

Loading...
De nieuwe uitgave in 2022 van Rudolf Steiner in de reeks Werken en voordrachten is ‘Wetenschap en wereldbeeld. Het spirituele perspectief’. Samensteller en inleider van dit boek is dr. Jesse Mulder. De boekpresentatie vindt op zondag 30 oktober 2022 plaats in het Elisabeth Vreedehuis in Den Haag. Behalve samensteller Jesse Mulder zullen ook prof.dr. Olaf Dekkers en prof.ing. Klaas van Egmond ingaan op dit onderwerp.
In deze film van veertig minuten vertelt Jesse Mulder over de inhoud en achtergrond van het nieuwe boek Wetenschap en wereldbeeld, dat hij heeft samengesteld en van een inleiding voorzien. Hij laat zien dat zich met de historische ontwikkeling van de wetenschap een alomvattend, materialistisch wereldbeeld in onze hele cultuur heeft genesteld.

Boeken rond hetzelfde thema