menu

Search
Close this search box.

Ignaz Anderson

Voorzitter

Mijn leestip

Loading...

Mij werd gevraagd mee te denken om het boek In het midden de mens maatschappelijk een podium te bieden, en daar kon ik geen nee tegen zeggen. Want als pedagoog opgeleid en 25 jaar werkzaam geweest in De Vrije School Den Haag, heb ik in het mens- en wereldbeeld van de antroposofie een dierbaar fundament en een even dierbare oriëntatie gevonden.

Ook heb ik zestien jaar lang de maatschappelijke vernieuwing, geïnspireerd vanuit de antroposofie, bij het werken voor de Iona Stichting van nabij mogen volgen en stimuleren. Ik herken de behoefte om Steiners teksten en praktische aanwijzingen voortdurend breed maatschappelijk te begrijpen en als inspiratie eigentijds toe te passen. Samen met bestuur, redactie en uitgever wil ik dit als voorzitter helpen mogelijk te maken.

Na ruim honderd jaar lijkt de vraag aan ‘het midden van de mens’ krachtig toe te nemen. Denkbeelden en handelingsperspectieven zijn nodig om samen met anderen bruikbare vormen te ontwerpen voor toekomstige generaties. Hier kun je toch geen nee tegen zeggen…