0,0032,50

Net als de dertien voordrachten uit het eerste deel zijn ook deze voordrachten opvallend concreet. Steiner spreekt over het karma van tal van historische persoonlijkheden, onder wie Bacon, Marx, Pestalozzi, Voltaire en Victor Hugo. Aan de hand van vaak heel summiere beschrijvingen van het leven en werk van deze personen gaat hij in op de vraag hoe hierin de gevolgen van vorige levens zichtbaar worden.

Steiners beschouwingen hebben daarbij steeds een tweeledig karakter. Aan de ene kant werpen zij een nieuw licht op wat deze mensen in de geschiedenis hebben bewerkstelligd en bieden zij een fascinerende blik op hun drijfveren. Aan de andere kant zijn zij steeds exemplarisch voor de werking van karmische wetmatigheden als zodanig.

De delen Karmaonderzoek 1 t/m 5 vormen een reeks in een reeks. Ze bevatten de ruim zestig voordrachten die Rudolf Steiner aan het eind van zijn leven gaf over het thema dat hem het meest na aan het hart lag: de concrete werking van het karma.

Dit deel 2 geeft beschouwingen over historische personen, methoden van het karmaonderzoek en oefeningen om zelf tot karmische inzichten te komen. Met een nawoord van Ate Koopmans.

Uitvoering Wissen
Wissen

uw winkelmand

Extra informatie

Gesamtausgabe

Druk

1

ISBN

9789060385234

Uitvoering

,

Pagina's

318

Nawoord

Vormgeving

Jaartal

Vertaling

Fragmenten en achtergrondartikelen

Loading...
Bij dit boek is geen aanvullende informatie beschikbaar.

Boeken rond hetzelfde thema