menu

De voordrachten in dit derde deel van de reeks Karmaonderzoek hebben een uitgesproken intiem karakter. Zij gaan grotendeels over het karma van een concrete groep mensen, namelijk de leden van de Algemene Antroposofische Vereniging, zoals die in 1924 bestond.

Na vanaf februari 1924 tal van voordrachten te hebben gehouden over algemene karmische wetmatigheden en over de lotgevallen van min of meer bekende personen uit de geschiedenis – zie daarvoor Karmaonderzoek 1 en 2 – meende Rudolf Steiner dat het moment was aangebroken om te spreken over de karmische achtergronden van de groep mensen waar hij zelf ook deel van uitmaakte.

Dit deel 3 gaat over de verschillende niveaus waarop het karma speelt: het persoonlijk karma, het karma van de groep waar wij bij horen en het karma van de samenleving en de tijd waarin we leven.

In zijn nawoord beschrijft Hans Peter van Manen de grote lijn van de inhoud van de voordrachten. Ook gaat hij in op wat bedoeld kan zijn met de samenwerking aan het eind van de twintigste eeuwtussen de ‘platonici’ en de ‘aristotelici’, over wie Steiner in deze voordrachten spreekt.

Uitvoering Wissen

uw winkelmand

Extra informatie

Gesamtausgabe

,

Druk

1

ISBN

9789060385289

Uitvoering

,

Pagina's

260

Voor-/nawoord

Jaartal

Vertaling

,

Vormgeving

Fragmenten en achtergrondartikelen

Loading...
Bij dit boek is geen aanvullende informatie beschikbaar.

Boeken rond hetzelfde thema