menu

In het boek Theosofie (1904) gaf Rudolf Steiner de eerste volledige beschrijving van het mens- en wereldbeeld van de antroposofie. Steiner beschrijft de mens hier als een wezen dat op drie verschillende manieren in contact staat met de wereld: via zijn lichaam, zijn ziel en zijn geest.
Hij geeft een verantwoording van de reïncarnatie- en karmagedachte, en schetst vervolgens in een weids panorama de bovenzinnelijke wereld en het leven na de dood. Ten slotte wordt een weg tot innerlijke ontwikkeling beschreven die voor ieder mens in deze tijd begaanbaar is.
Theosofie heeft het karakter van een werkboek. De ervaringen waarop het is gestoeld zijn zowel aan het gewone leven als aan het helderziende onderzoek ontleend. Ze worden met wetenschappelijke precisie doordacht en geformuleerd. Wie zich actief in Theosofie verdiept, wordt een ander mens.
Roel Munniks schreef bij deze uitgave een stimulerend nawoord.
Uitvoering Wissen

uw winkelmand

Extra informatie

Gesamtausgabe

Druk

5

ISBN

9789060385159

Uitvoering

,

Pagina's

280

Voor-/nawoord

Jaartal

Vertaling

Vormgeving

Een van Steiners vroegere werken waarmee hij de grondslagen legt voor de antroposofie; in een verhelderend nawoord wordt uitgelegd waarom het boek toch ‘Theosofie’ is blijven heten. Steiner vraagt van de beginnende lezer geestelijke inspanning: vele bovenzinnelijke aspecten van kosmos, aarde, mens, dier, plant en steen worden op directe wijze beschreven. Essentieel zijn ook de aanwijzingen met betrekking tot de individuele scholing tot hoger bewustzijn. Voor wie wil studeren of zich laten inspireren in plaats van consumeren is dit een buitengewoon waardevol boek; voor wie kennis wil nemen van de antroposofie bovendien een must. De vertaling is ten opzichte van voorgaande versies een verademing.

M. Ploeger

Fragmenten en achtergrondartikelen

Loading...
Bij dit boek is geen aanvullende informatie beschikbaar.

Boeken rond hetzelfde thema