menu

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boekpresentatie Wetenschap en wereldbeeld

De nieuwe uitgave in 2022 van Rudolf Steiner in de reeks Werken en voordrachten is ‘Wetenschap en wereldbeeld. Het spirituele perspectief’. Samensteller en inleider van dit boek is dr. Jesse Mulder. De boekpresentatie vindt op zondag 30 oktober 2022 plaats in het Elisabeth Vreedehuis in Den Haag. Behalve samensteller Jesse Mulder zullen ook prof.dr. Olaf Dekkers en prof.ing. Klaas van Egmond ingaan op dit onderwerp.
Loading...

Steun ons

Berichtenservice

Er is een nieuw boek in de serie Werken en voordrachten verschenen: Wetenschap en wereldbeeld. Het spirituele perspectief. Een boek van Rudolf Steiner dat het alledaags perspectief op de werkelijkheid kan verruimen. Dr. Jesse Mulder laat in zijn inleiding zien dat zich met de historische ontwikkeling van de wetenschap een alomvattend, materialistisch wereldbeeld in onze hele cultuur heeft genesteld. Daardoor lijkt de huidige wetenschap onverenigbaar met het spirituele mens- en wereldbeeld dat Rudolf Steiner in zijn antroposofie ontvouwt. Jesse Mulder toont echter dat deze ogenschijnlijke kloof overbrugd kan worden zonder verlies van wetenschappelijkheid. Daarmee wordt het mogelijk de zin van het bestaan als mensen op aarde te hervinden, en ook de zin te doorzien van de huidige ‘doorgang’ door het wetenschappelijk-materialistische denken.

Op zondagmiddag 30 oktober, van 13.30 tot 17.30 uur, is er een feestelijke presentatie van dit boek in het Elisabeth Vreedehuis, Riouwstraat 1, Den Haag. Het boek zal die middag verkrijgbaar zijn. Naast Jesse Mulder zullen prof. dr. Olaf Dekkers en prof. ing. Klaas van Egmond ingaan op de inhoud van het boek. Aanmelden: info@steinervertalingen.nl.

Op deze website is een filminterview met Jesse Mulder van veertig minuten over de inhoud van het boek te bekijken.