menu

Search
Close this search box.

Boekpresentatie Engelen spreken de Grondsteenspreuk

Presentatie op 3 december in Den Haag van het door Michiel ter Horst samengestelde en ingeleide boek. Désanne van Brederode en Rik ten Cate leveren een bijdrage aan deze presentatie. Het boek laat zien hoe Rudolf Steiner de rol van de engelen in ons leven karakteriseert. Het wordt uitgegeven nu de wereldwijde Antroposofische Vereniging haar eeuwfeest viert.
Loading...

Steun ons

Berichtenservice

De Grondsteenspreuk van Rudolf Steiner vormt de basis van zowel de antroposofie als de Antroposofische Vereniging zoals deze door hem precies een eeuw geleden werd opgericht.

Met Kerstmis 2023 kijken we terug op honderd jaar Grondsteenspreuk – een terugblik op het honderd jaar oude fundament van de antroposofie. Dat fundament van de antroposofie is gelijk aan de hiërarchieënleer van Dionysius de Aeropagiet uit de vierde eeuw, die deze hiërarchieën niet bedacht heeft, maar die hij heeft gezien – zoals Steiner die eveneens heeft kunnen  zien.

Op lovenswaardige wijze slaagt Michiel ter Horst met zijn boek ‘Engelen spreken de Grondsteenspreuk’ erin de ordening van de engelenhiërarchieën te verduidelijken. Het licht dat hij daarbij werpt op de bouw van de Grondsteen is verhelderend, evenals de duiding van de strofes, die beginnen met een aspect van het lichaam (vaste stof, vloeistof, zuurstof en warmte), tot leven gewekt door mysterieuze levenskrachten.

Ter Horst hoopt de lezers duidelijk te kunnen maken dat die leer van de engelenhiërarchie niet een zijlijn is van de antroposofie, maar het fundament. Het is de grondsteen.

De boekpresentatie van Engelen spreken de Grondsteenspreuk vindt op 3 december plaats in Den Haag. Désanne van Brederode en Rik ten Cate zullen het boek presenteren. Beiden hebben een diepe verbinding met hoe Rudolf Steiner de rol van de engelen in ons leven karakteriseert. Dat inspireerde ook Michiel ter Horst om dit boek samen te stellen nu de wereldwijde Antroposofische Vereniging haar eeuwfeest viert. Inloop 13.30 uur. Aanvang 14.00 uur, duur programma tot 17.00 uur. Elisabeth Vreedehuis, Riouwstraat 1, Den Haag. Toegang gratis.

Aanmelden via info@steinervertalingen.nl.