menu

Search
Close this search box.

Motief belicht… De filosofie van de vrijheid

De Antroposofische Vereniging in Nederland publiceert Motief belicht... De filosofie van de vrijheid; een boekje dat enerzijds bedoeld is als introductie voor nieuwe lezers, en anderzijds verdieping wil bieden voor wie al bekend is met dit werk.
Loading...

Steun ons

Berichtenservice

Rudolf Steiner wist als geen ander hoe een handvat te bieden om je oordeel aan te scherpen. Nuttig in de tijden van verwarring en onzekerheid. Met De filosofie van de vrijheid schreef hij een boek op het snijvlak van wetenschap, filosofie en spiritualiteit. Als handreiking bij het bestuderen van dit standaardwerk publiceert de Antroposofische Vereniging in Nederland Motief belicht… De filosofie van de vrijheid; een boekje dat enerzijds bedoeld is als introductie voor nieuwe lezers, en anderzijds verdieping wil bieden voor wie al bekend is met dit werk. Interviews en verdiepende artikelen laten vanuit verschillende invalshoeken zien welke waarde Steiners standaardwerk in deze crisistijd te bieden heeft.

Zo zet Pim Blomaard het boek in een historische context, legt Jesse Mulder een link met het opkomende complotdenken en gaat Christine Gruwez in op gradaties van vrijheid. Ook leggen verschillende professionals uit hoe De filosofie van de vrijheid hen inspireert in hun werk en vertellen filmmakers Joris Zee en Arne Verbrugh over de documentaire die zij over dit boek maakten. Désanne van Brederode schreef een prachtig gedicht en Hans-Dieter Appenrodt verzorgde het omslag en de smaakvolle illustraties. U kunt uw oordeel aanscherpen door dit boekje te bestellen, tegen de kostprijs van € 10 inclusief verzendkosten.

Klik hier om te bestellen.