menu

Search
Close this search box.

Motief belicht… Theosofie

De Antroposofische Vereniging in Nederland heeft november 2022 Motief belicht... Theosofie uitgegeven; een boekje dat zowel bedoeld is als introductie voor nieuwe lezers, als ook verdieping wil bieden voor wie al bekend is met dit basiswerk.
Loading...

Steun ons

Berichtenservice

Na de succesvolle eerste speciale uitgave in 2021 van Motief belicht… De filosofie van de vrijheid is nu het volgende boek aan de beurt: Theosofie. Essentie van het mens-zijn. Het eerste basisboek van Rudolf Steiner over de inhoud van zijn wetenschap van de geest.

Peter Kapenga beschrijft in zijn artikel met de titel Hoe het boek zijn definitieve vorm kreeg dat de naam theosofie al veel langer bestond. Al in de zeventiende eeuw werd die gebruikt. De titel verwijst naar de kennis van de geestelijke wezenskern van de mens.

In Theosofie wordt het drieledige mensbeeld uitvoerig geschetst, maar ook karma en reïncarnatie en het pad van inzicht. Dat zijn echter niet zomaar mededelingen van gedachten die anders zijn dan andere; gedachten kunnen namelijk uitdrukking zijn van een levende kracht. ‘Een mededeling over de bovenzinnelijke wereld is als een kiem die tot een eigen ervaring van deze wereld kan worden bij de lezer.’ En daarvoor dient Theosofie.

Steiner werkte bijna negentien jaar lang aan de inhoud van het boek, van 1904 tot 1922. Bij bijna elke nieuwe druk verbeterde hij de tekst en breidde de inhoud uit, om die nog beter uitdrukking van zijn ervaringen te laten zijn.

In Motief belicht… Theosofie wordt dit boek drievoudig besproken: als inspiratie voor het werk, als studieboek en door nadere beschouwing van de inhoud.

Omvang 112 bladzijden, prijs € 12,50 per stuk, incl. verzendkosten.

Klik hier om te bestellen.