menu

Waarin onderscheidt de antroposofie zich van andere spirituele stromingen? Wat stond Rudolf Steiner voor ogen met zijn antroposofie? Welke verwachtingen had hij van zijn medewerkers? In zekere zin laten deze voordrachten uit dit boek zich lezen als een spannende geschiedenis van het ontstaan van de antroposofische beweging.

De dramatiek van de gebeurtenissen die de aanleiding vormden van deze voordrachten, wordt in het nawoord van Edithe de Clerq Zubli indringend onder woorden gebracht. Naarmate de antroposofie zich steeds duidelijker in de cultuur manifesteerde, te beginnen met de inzet voor maatschappelijke vernieuwing na de Eerste Wereldoorlog, nam de vijandschap van politieke, religieuze en wetenschappelijke zijde aanzienlijk toe.

Daarnaast waren binnen de Antroposofische Vereniging de spanningen tussen oude en jonge leden zo hoog opgelopen, dat Steiner aanraadde naast de oude vereniging een nieuwe op te richten. Aan de onrust onder de leden zou pas een einde komen bij de heroprichting van de Antroposofische Vereniging met Kerstmis 1923.

Uitvoering Wissen

uw winkelmand

Extra informatie

Gesamtausgabe

,

Druk

1

ISBN

9789060385487

Uitvoering

,

Pagina's

310

Voor-/nawoord

Jaartal

Vertaling

Vormgeving

Fragmenten en achtergrondartikelen

Loading...
Bij dit boek is geen aanvullende informatie beschikbaar.

Boeken rond hetzelfde thema