menu

Search
Close this search box.

Nieuws

Nieuwsberichten

Boekpresentatie Engelen spreken de Grondsteenspreuk

Presentatie op 3 december in Den Haag van het door Michiel ter Horst samengestelde en ingeleide boek. Désanne van Brederode en Rik ten Cate leveren een bijdrage aan deze presentatie. Het boek laat zien hoe Rudolf Steiner de rol van de engelen in ons leven karakteriseert. Het wordt uitgegeven nu

Lees verder »

Speciale uitgave: Esoterische Cyclus

Een speciale uitgave vormt het boek Esoterische Cyclus dat in februari 2023 is verschenen. Bijzonder is niet alleen de omvang, bijna achthonderd pagina’s, maar ook het feit dat dit boek als uitgave van de Antroposofische Vereniging in Nederland tot stand is gekomen in coöperatie met de Stichting Rudolf Steiner Vertalingen.

Lees verder »

Boekpresentatie Wetenschap en wereldbeeld

De nieuwe uitgave in 2022 van Rudolf Steiner in de reeks Werken en voordrachten is ‘Wetenschap en wereldbeeld. Het spirituele perspectief’. Samensteller en inleider van dit boek is dr. Jesse Mulder. De boekpresentatie vindt op zondag 30 oktober 2022 plaats in het Elisabeth Vreedehuis in Den Haag. Behalve samensteller Jesse

Lees verder »

Rudolf Steiner in de boekhandel

Boekhandels hebben het zwaar door de maatregelen tijdens de pandemie. Koop daarom boeken van Rudolf Steiner bij uw plaatselijke boekhandel. Dit is boekhandel Adr. Heinen, Kerkstraat 27 in Den Bosch.

Lees verder »

Sterk in communicatie & PR?

Ben je goed in pr en lijkt het je leuk om Steiner Vertalingen zichtbaar te maken, op de kaart te zetten, meer bekendheid te geven? Dan zouden we heel graag kennis met je maken!

Lees verder »

Veranderingen, keerpunten in de tijd

Het nieuwe boek ‘Verborgen geschiedenis – Open toekomst’ is geen zoektocht naar historische geheimen, maar naar de onderliggende geestelijke krachten die in de mensheid en haar geschiedenis werken.

Lees verder »

Schoonheid, ruimte & cadans

De nieuwe vormgeving van de boeken van Steiner Vertalingen is ontworpen door grafisch vormgever Angelique Kleijne. Een gesprek over aandacht voor de inhoud naar de ‘letter’ en naar de ‘geest’.

Lees verder »

Bakens verzetten

‘We hebben net zozeer een woord nodig voor “ongeborenheid” als voor “onsterfelijkheid” wanneer we het over de mensenziel hebben.’ Deze zin raakt de kern van de voordrachten in het net verschenen boek Uit de sterren.

Lees verder »

Vernieuwing & verandering

We stellen ons ten doel om het werk van Rudolf Steiner op een nieuwe en eigentijdse manier onder de aandacht brengen. In dit artikel leest u hoe wij dat willen gaan aanpakken.

Lees verder »

De weg van idee tot vorm

Bij het initiëren van mijn projecten laat ik me graag leiden door mijn nieuwsgierigheid naar andere manieren van denken en ervaren. Hoe zorgvuldiger je vooral bij het beginpunt bent, hoe mooier het in de vorm komt.

Lees verder »

Opnieuw doordringen tot de bron  

Het leven vraagt van tijd tot tijd om een ontwikkelingsstap te zetten. Dat ervaren wij in ons werk aan de Rudolf Steiner Vertalingen nu ook weer. Na 28 jaar en bijna zeventig boeken is de situatie zo veranderd dat we niet zomaar op de oude voet kunnen doorgaan.

Lees verder »

Stichting Steiner Vertalingen wordt zelf uitgever

Per half februari 2019 hebben Uitgeverij Christofoor en Stichting Rudolf Steiner Vertalingen hun samenwerking afgerond. Dat hebben beide partijen laten weten. De tekst van hun gezamenlijke bericht is verder als volgt: Uitgeverij Christofoor heeft haar pand aan de Steniaweg verkocht en gaat elders in Zeist kantoorruimte huren. Zij kan niet

Lees verder »