menu

Search
Close this search box.

Filmverslag van de live boekpresentatie
in Zeist met Christof Wiechert

Filmverslag van de presentatie van de nieuwe uitgave ‘In het midden de mens. Bronnen van goed onderwijs’ door Christof Wiechert op 31 oktober 2021 in de Stichtse Vrije School in Zeist.
Loading...

Steun ons

Berichtenservice

De boekpresentatie van de nieuwe uitgave van de Rudolf Steiner Vertalingen, In het midden de mens. Bronnen van goed onderwijs, vond plaats op zondag 31 oktober 2021 in Zeist, in de Stichtse Vrije School. Bij die gelegenheid hield oud-vrijeschoolleerkracht Christof Wiechert, die de inleiding op dit boek schreef en voor de samenstelling ervan tekende, een voordracht.

Hierin vertelt hij over de ontstaansgeschiedenis van deze uitgave. En hij doet uit de doeken wat hem bewogen heeft om een alternatief standpunt over de ontwikkeling van het vrijeschoolonderwijs in Nederland in te nemen.

Namelijk dat de tweede eeuw van het vrijeschoolonderwijs er anders uit moet komen te zien dan de eerste honderd jaar van het bestaan van deze pedagogie. Pas dan zal deze honderdjarige onderwijsmethode versterkt in de samenleving tot verschijning komen en meer dan nu doordringen tot in het algemene onderwijs in Nederland.

De titel van de film luidt Overdenkingen bij de boekpresentatie van In het midden de mens; de film duurt veertig minuten en is gemaakt door filmmaker Wout Boekeloo.

De daarna op deze middag volgende reacties op het boek en de paneldiscussie met vier gasten uit het onderwijs zijn ook op film te bekijken, klik daarvoor hier.