17,00

gratis verzending in Nederland

Een van de dringendste vragen van het bestaan is van oudsher de vraag naar de zin en het wezen van de dood. Terwijl mensen deze gebeurtenis – die als het ware de tegenhanger van de geboorte is – vroeger nog met een bepaalde vanzelfsprekendheid benaderden, is dat tegenwoordig steeds minder het geval. Wat met dood en sterven te maken heeft, houden wij liefst zo ver mogelijk buiten ons blikveld. En toch worden deze vragen voor veel mensen actueel, zodra iemand uit hun naaste omgeving, een familielid of een goede vriend, komt te overlijden.

Rudolf Steiner heeft als geesteswetenschappelijk onderzoeker in zijn boeken en in tal van voordrachten uitvoerig gesproken over de weg die de menselijke individualiteit na haar dood aflegt, over haar gang door de geestelijke sferen en haar terugkomst in een nieuw aards bestaan.
In deze uitgave zijn enkele teksten en meditatieve spreuken bijeengebracht die wellicht kunnen bijdragen tot een beter begrip van de werkelijkheid van de dood, en die een hulp kunnen zijn om de gestorvenen op hun weg van de aardse naar de geestelijke wereld zinvol te begeleiden.

uw winkelmand

Extra informatie

Gesamtausgabe

Druk

2

ISBN

9789060385630

Uitvoering

Pagina's

72

Nawoord

Jaartal

Vertaling

,

Vormgeving

Rudolf Steiner was van mening dat de antropologische geesteswetenschap een nieuw impuls aan de schilderkunst kon geven. In dit boek legt hij een fundament voor een spirituele kleurenleer, die terug te voeren is op het werk van Goethe, verrijkt en vernieuwd door onder andere geestelijke waarnemingen. Uitgebreid beschrijft hij de objectieve zeggingskracht van elke kleur; de werkelijkheid tussen licht-duisternis; bewegingskunst; geest-stof. Daarnaast beschouwingen over de schilderkunst vanaf de Middeleeuwen. Net als veel van Steiners werk is dit boek een inspiratiebron en aanzet tot het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Het wil niet vastleggen, maar een richting wijzen waarop verder gegaan kan worden. Dick Bruin, docent kunstgeschiedenis, geeft in een uitgebreid nawoord aan hoe Steiners visie zich heeft ontwikkeld en legt verband tussen Steiners benadering en die van de twintigste-eeuwse schilders. Net als alle delen van de serie ‘Werken en voordrachten’ is het goed vertaald en voorzien van aantekeningen en in kleur de bordschetsen die Steiner maakte bij de voordrachten. Voor iedereen die zijn kennis en ideeën over kleuren wil verrijken, een aanrader.
J. Tietema-van der Sommen

Fragmenten en achtergrondartikelen

Bij dit boek is geen aanvullende informatie beschikbaar.

Boeken rond hetzelfde thema