menu

Een van de dringendste vragen van het bestaan is van oudsher de vraag naar de zin en het wezen van de dood. Terwijl mensen deze gebeurtenis – die als het ware de tegenhanger van de geboorte is – vroeger nog met een bepaalde vanzelfsprekendheid benaderden, is dat tegenwoordig steeds minder het geval. Wat met dood en sterven te maken heeft, houden wij liefst zo ver mogelijk buiten ons blikveld. En toch worden deze vragen voor veel mensen actueel, zodra iemand uit hun naaste omgeving, een familielid of een goede vriend, komt te overlijden.

Rudolf Steiner heeft als geesteswetenschappelijk onderzoeker in zijn boeken en in tal van voordrachten uitvoerig gesproken over de weg die de menselijke individualiteit na haar dood aflegt, over haar gang door de geestelijke sferen en haar terugkomst in een nieuw aards bestaan.

In deze uitgave zijn enkele teksten en meditatieve spreuken bijeengebracht die wellicht kunnen bijdragen tot een beter begrip van de werkelijkheid van de dood, en die een hulp kunnen zijn om de gestorvenen op hun weg van de aardse naar de geestelijke wereld zinvol te begeleiden.

Uitvoering Wissen

Extra informatie

Gesamtausgabe

Druk

2

ISBN

9789060385630

Uitvoering

,

Pagina's

72

Voor-/nawoord

Jaartal

Vertaling

,

Vormgeving

Fragmenten en achtergrondartikelen

Loading...
Bij dit boek is geen aanvullende informatie beschikbaar.

Boeken rond hetzelfde thema