0,0027,50

‘Met zijn dichterlijke werk in het bijzonder wilde Steiner wat hij met de antroposofie in het algemeen wilde: het geestelijke in de mens verenigen met het geestelijke in de wereld […]

In zijn spreuken gaf Steiner bijvoorbeeld beschrijvingen van het wezen van de mens, niet in psychologische, sociale of biologische zin, maar in spirituele.

Zijn beschrijvingen brengen het bewustzijn ertoe zich als het ware te verplaatsen van de gewone dagelijkse werkelijkheid naar een werkelijkheid waarin de mens iets van zichzelf ervaart, dat normaal gesproken onbewust blijft. Dat kan te maken hebben met zijn relatie tot de ruimte om hem heen, tot de tijd, tot de seizoenen, tot de geestelijke wezens die achter de zintuiglijke verschijnselen schuilgaan.’

 

Uit het nawoord van Jelle van der Meulen

Uitvoering Wissen
Wissen

uw winkelmand

Extra informatie

Gesamtausgabe

, , , , , ,

Druk

2

ISBN

9789060385043

Uitvoering

,

Nawoord

Vormgeving

Jaartal

Vertaling

Deze redelijk omvattende verzameling van Steiners dichterlijke teksten geeft een chronologisch beeld van de ontwikkeling die Steiner zelf met zijn anthroposofie is gegaan. Voor allerlei levensgebieden zijn er teksten met inspiratie of troost. Ook de lichte toets is aanwezig. Van de fundamentele spreuken ontbreekt er geen.

Aan de vertalingen is met grote zorg gewerkt, met werkelijk fijnzinnig resultaat.

In het nawoord geeft Van der Meulen een diepgaande beschouwing over de dichterlijk-meditatieve kanten van Steiners werk. Voorkennis van de anthroposofie is niet nodig.

De bundel is in deze samenstelling uniek; zelfs in het oorspronkelijke Duits is een zo doordachte en gevarieerde uitgave niet voorhanden.

M. Ploeger

Fragmenten en achtergrondartikelen

Loading...
Bij dit boek is geen aanvullende informatie beschikbaar.

Boeken rond hetzelfde thema