menu

Rudolf Steiner had de drang om zijn diepe levenservaring behalve een wetenschappelijke ook een kunstzinnige vorm te geven. Naast schilderkunst en plastiek lag poëzie letterlijk het meest voor de hand. Behalve zijn bekende ‘weekspreuken’ schreef hij bij allerlei gelegenheden meditatieve spreuken, soms speciaal gewijd aan zieken of gestorvenen of aan een kind. Een boek met een rijke inhoud.

Wie zich in deze spreuken verdiept, komt in een andere werkelijkheid waarin hij of zij iets van zichzelf ervaart wat normaal onbewust blijft. Dat kan een nieuwe ervaring zijn van de natuur, van ruimte of tijd, of van de geestelijke wezens die achter de verschijnselen schuilgaan.

Uitvoering Wissen

Extra informatie

Gesamtausgabe

, , , , , ,

Druk

2

ISBN

9789060385043

Uitvoering

,

Voor-/nawoord

Vormgeving

Jaartal

Vertaling

Deze redelijk omvattende verzameling van Steiners dichterlijke teksten geeft een chronologisch beeld van de ontwikkeling die Steiner zelf met zijn anthroposofie is gegaan. Voor allerlei levensgebieden zijn er teksten met inspiratie of troost. Ook de lichte toets is aanwezig. Van de fundamentele spreuken ontbreekt er geen.

Aan de vertalingen is met grote zorg gewerkt, met werkelijk fijnzinnig resultaat.

In het nawoord geeft Van der Meulen een diepgaande beschouwing over de dichterlijk-meditatieve kanten van Steiners werk. Voorkennis van de anthroposofie is niet nodig.

De bundel is in deze samenstelling uniek; zelfs in het oorspronkelijke Duits is een zo doordachte en gevarieerde uitgave niet voorhanden.

M. Ploeger

Fragmenten en achtergrondartikelen

Loading...
Bij dit boek is geen aanvullende informatie beschikbaar.

Boeken rond hetzelfde thema