menu

De onvoltooid gebleven autobiografie. De pijlers van Steiners ontwikkeling zijn enerzijds zijn helderziende vermogens, die zich vanaf zijn jeugd openbaren, anderzijds een grondige filosofische en natuurwetenschappelijke scholing. Zijn innerlijke worsteling om beide met elkaar in overeenstemming te brengen wordt indrukwekkend beschreven.

Met de levendige beschrijving van zijn jeugd en van zijn ontmoetingen met bekende en onbekende mensen, wilde Rudolf Steiner laten zien hoe het concrete leven hem hielp om tot zijn geestelijke inzichten te komen. Hij beschrijft daarnaast hoe hij door zijn helderziendheid tot existentiële vragen kwam en hoe hij als wetenschapsbeoefenaar boven de natuurwetenschap moest uitgaan. Voor wie geïnteresseerd is in de levensweg van een modern spiritueel leraar, is deze autobiografie van Rudolf Steiner een rijke bron.

Als mens van deze tijd, met een duidelijk westerse oriëntatie, streefde Rudolf Steiner naar objectiviteit bij zijn geestelijke ervaringen. Hierin schuilt ook de kern van zijn antroposofie, die hij een geesteswetenschap noemde. Stap voor stap maakt Rudolf Steiner in dit boek duidelijk welke weg hij bewandelde om die objectiviteit te bereiken. In die zin biedt Mijn levensweg ook onmisbare inzichten voor mensen die de achtergrond van de antroposofie willen leren kennen.

Uitvoering Wissen

Extra informatie

Gesamtausgabe

Druk

1

ISBN

9789060385135

Uitvoering

,

Pagina's

464

Vormgeving

Jaartal

Vertaling

Voor-/nawoord

Fragmenten en achtergrondartikelen

Loading...
Bij dit boek is geen aanvullende informatie beschikbaar.

Boeken rond hetzelfde thema